top of page

Kom så, Danmark! Følg landsholdets vej mod basket-EM direkte på SPORT LIVE


Gabriel 'Iffe' Lundberg er blandt de basketprofiler, der er udtaget til sommerens landskampe. Foto: FIBA.

Herrelandsholdet i basketball skal forsøge at holde drømmen om en dansk EM-billet i live, når spillerne møder Schweiz og Kosovo i tredje prækvalifikationsrunde i juli og august.


Det danske herrelandshold i basketball kæmper videre for en plads ved EM i 2025 - også kendt som FIBA EuroBasket - og skal her til sommer ud i tredje prækvalifikationsrunde.


Ved lodtrækningen tidligere på året stod det klart, at Danmark havnede i gruppe H sammen med Schweiz og Kosovo. Vinderen af puljen går videre til selve EM-kvalifikationsrunden.


SPORT LIVE sender direkte fra alle fire kampe - både hjemme i Arena Næstved d. 26. juli og d. 2. august samt udekampene i henholdsvis Fribourg og Prizren d. 22. juli og d. 5. august.


Schweiz blev trukket fra øverste seedningslag og er på papiret det svageste hold fra øverste lag. Holdet ligger nummer 58 på FIBA’s verdensrangliste, mens Danmark er nummer 60.


Danmark var altså heldig med lodtrækningen fra første seedningslag, men trak til gengæld en sværere modstander fra tredje seedingslag - Kosovo - som danskerne også mødte i første runde. Dengang vandt Danmark puljen, men tabte undervejs på udebane mod Kosovo.


Kun vinderen af puljen går videre til selve EM-kvalifikationen, hvor 32 lande skal forsøge at kvalificere sig til slutrunden i 2025, som finder sted i Cypern, Finland, Letland og Polen.


Det er dermed sidste udkald, hvis Danmark skal gøre sig håb om en EM-plads, og holdet stiller derfor med stærke spillere til disse vigtige landskampe, bl.a. den tidligere NBA-profil Gabriel Lundberg, Jonas Zohore, Jonathan Klussmann, Adama Darboe og Darko Jukić.


Kampprogram:


LØRDAG D. 22. JULI

Kl. 17.30 LIVE: Schweiz - Danmark


ONSDAG D. 26. JULI

Kl. 18.00 LIVE: Danmark - Kosovo


ONSDAG D. 2. AUGUST

Kl. 18.00 LIVE: Danmark - Schweiz


LØRDAG D. 5. AUGUST

Kl. 20.45 LIVE: Kosovo - Danmark


SPORT LIVE kan ses af over 650.000 danske husstande og distribueres via YouSee, Waoo, Stofa, Norlys, Allente og en lang række kabelnet og lokale antenneforeninger. Kanalen er desuden inkluderet i digitale abonnementer på udgivelser i mediekoncernen JFM.


3,202 views0 comments

コメント


bottom of page