top of page

DM i mountainbike på SPORT LIVENår DM i XCO 2021 powered by SHIMANO løber af stablen i Holte lørdag den 26. juni, vil begivenheden blive tv-dækket på SPORT LIVE til over 250.000 husstande. SPORT LIVE er på pletten for at dække DM i XCO 2021 powered by SHIMANO, som finder sted i Holte den 26. juni. Kanalen sender fra herrernes elite- og juniorløb og fra damernes senioreliteløb. De endelige sendetider kan ses på www.sport-live.dk/programoversigt.

XCO er den mest prestigefyldte disciplin inden for mountainbike, eftersom den også er at finde på OL-programmet. Det betyder, at der bliver ekstra hård kamp om DM-titlerne, og traditionen tro deltager stort set hele toppen af den danske mountainbike-elite.


Blandt årets deltagere er Caroline Bohé, Malene Degn og Sebastian Fini, som alle tre er udtaget til OL i Tokyo, samt den regerende junioreuropamester Oliver Sølvhøj.


DM-løbene starter og slutter på stævnepladsen bag Rudersdal Rådhus. Selve ruten offentliggøres først lige op til løbsdagen, men den inkluderer blandt andet det officielle mountainbikespor i Geels Skov suppleret med shortcuts og grusstykker til overhaling.


“Som en af Danmarks bedste mountainbikeklubber er det en fornøjelse at kunne arrangere DM i XCO i år. Begivenheden byder traditionen tro på god fight, nye talenter og en rigtig hyggelig dag i skoven. Men lige så vigtigt giver en begivenhed som denne os mulighed for at værne om foreningslivet, som er en vigtig del af sporten i Danmark. De frivillige kræfter i klubben har bl.a. i måneder op til løbet, sammen med det lokale sporlaug og støtte fra DGI-puljen, fået renoveret store dele af det etablerede spor i Geels skov. Som klub er vi dermed godt repræsenteret ved løbet, men vi har også bidraget til, at de øvrige brugere af skoven og sporene har en god oplevelse. På den måde bygger vi videre på broen mellem sporten og almindelige brugere,” siger Poul Kristensen, stævneleder for DM og bestyrelsesmedlem i Holte Mountainbike Klub.


Flemming Kjellerup, direktør i F3 Media Group, som står bag SPORT LIVE, tilføjer:

”Det er altid en spændende udfordring at tv-dække mountainbike, som foregår på svært tilgængelige ruter. Men vi har efterhånden en del erfaring med det, og vi glæder os meget til at sende fra danmarksmesterskaberne i Holte. Mountainbike er en voksende sport i Danmark, og der er masser af action, dramatik og gode historier. Vores seere kan godt begynde at glæde sig,” siger Flemming Kjellerup.


DM i XCO 2021 powered by SHIMANO kommenteres af Jørn Husum.

929 views0 comments

Comments


bottom of page