top of page

Kongens Nytorv i København danner ramme om Beachvolley Tour-finalerne i august. Foto: Patrick Dufrêche.

SPORT LIVE sender i år direkte tv fra begge semifinalestævner på Danish Beachvolley Tour samt de afsluttende tour-finaler, som spilles søndag d. 11. august i hjertet af København.


Sommeren flytter for alvor ind på SPORT LIVE i weekenden d. 20. og 21. juli, når det første semifinalestævne på Danish Beachvolley Tour afvikles på Henne Strand ved Vesterhavet.


Lørdag eftermiddag fra kl. 14.00 sender SPORT LIVE fire timer direkte fra de indledende kampe, og søndag eftermiddag kl. 14.30 gælder det så kvindernes og herrernes finaler.


Seerne kan også glæde sig til at følge de to finalekampe ved det andet og sidste semifinalestævne, som løber af stablen i sandet på Amager Strandpark d. 4. august.


Sæsonen kulminerer med et kæmpe arrangement på Kongens Nytorv i København, hvor tour-vinderne skal findes d. 11. august. SPORT LIVE viser både kvinde- og herrefinalen.


Sidste år var touren ramt af ustadigt vejr, men da finalerne skulle spilles på Kongens Nytorv, var det i flot solskin og med masser af tilskuere. Hos kvinderne var der guld til Sofia Bisgaard og Clara Windeleff, mens herrefinalen blev vundet af Nicolai Houmann og Mads Møllgaard.

Beachvolley har sine rødder tilbage i 1920'erne på de californiske strande i USA, hvor det oprindeligt var et ”seks mod seks”-spil. Siden har sporten spredt sig til det meste af verden og udviklet sig til den form, vi kender i dag, hvor der er to spillere på hver side af nettet.


I Danmark begyndte man at spille beachvolleyball i starten af 1990’erne. Det første officielle DM blev afholdt i 1993, og på samme tid blev den tilhørende Beachvolley Tour etableret.


Sendetider på SPORT LIVE (med forbehold for ændringer):


LØRDAG D. 20. JULI

14.00 LIVE: Semifinalestævne, Henne Strand


SØNDAG D. 21. JULI

14.30 LIVE: Semifinalestævne, Henne Strand


SØNDAG D. 4. AUGUST

14.30 LIVE: Semifinalestævne, Amager Strandpark


SØNDAG D. 11. AUGUST

16.00 LIVE: Tour-finaler, Kongens Nytorv


SPORT LIVE kan ses af næsten 700.000 husstande og distribueres af YouSee, Norlys, Waoo, Allente, Altibox og JFM Play samt Nanoq Media i Grønland og Televarpið på Færøerne.


Læs mere om Danish Beachvolley Tour på www.beachvolley.dk


DM-ugen på SPORT LIVE byder bl.a. på pokalfinale mellem Brøndby og FC Nordsjælland. Foto: JOH_Foto.

SPORT LIVE er klar med over 25 timers tv-dækning af fodbold, flag football, billard, padel, tennis og gokart, når den store medaljefest for dansk idræt løber af stablen d. 19.-23. juni.


Efter to år i Aalborg rykker DM-ugen denne gang til Herning, hvor omkring 3.000 danske idrætsudøvere mødes i uge 25 for at dyste om medaljer i 41 sportsgrene og 86 discipliner.


DM-ugen hylder det bedste fra dansk eliteidræt, og bag arrangementet står Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Herning Kommune. SPORT LIVE dækker i år seks sportsgrene.


"Vi er rigtig glade for, at SPORT LIVE sender så meget fra DM-ugen. Det er et stort løft til synligheden for mange sportsgrene under DIF, der normalt ikke får så meget tv-tid, men som bliver muligt under DM-ugen. Med kvindepokalen i fodbold, flag football, billard, padel, tennis og gokart på sendeplanen hos SPORT LIVE får vi nu over 20 sportsgrene vist på direkte tv, hvilket er helt fantastisk," siger Jakob Wärme Lykke, projektleder hos DIF.


Pokalbrag åbner DM-ugen på SPORT LIVE


På SPORT LIVE fløjtes DM-ugen i gang onsdag aften med fodbold direkte fra MCH Arena og årets finalekamp i Gjensidige Kvindepokalen mellem Brøndby og FC Nordsjælland.


FC Nordsjælland er forsvarende pokalmestre og har vundet turneringen to gange. Sidste år vandt de finalen 2-0 over Fortuna Hjørring ved DM-ugen i Aalborg. Brøndby er derimod i finalen for 16. gang, og de blå-gule fra Vestegnen har vundet pokalen hele 11 gange.


Fredag og lørdag sender SPORT LIVE direkte fra både kvartfinalerne, semifinalerne og finalen ved DM i skomager - den mest udbredte form for keglebillard i Danmark.


Seerne kan også glæde sig til flag football - en variant af amerikansk fodbold med færre spillere og mindre kropskontakt, men masser af tempo og intensitet. SPORT LIVE sender semifinaler direkte lørdag eftermiddag og finalen Dannebrog Bowl forskudt om aftenen.


Interessen for flag football er steget markant, efter at det sidste år blev besluttet, at sporten kommer med på OL-programmet i Los Angeles i 2028. Danmark står stærkt internationalt, og herrelandsholdet har bl.a. vundet EM i flag football seks gange og VM-sølv tre gange.


Søndagen starter med padel-finaler i PadelWorld Herning, og derefter er der noget for de fartglade, når DM-finalerne i gokart-klassen Rotax afvikles på Midtjysk Kartingbane i Ikast.


Sidst men ikke mindst kan seerne følge årets udendørs DM-finaler i tennis, som spilles på Herning Tennisklubs baner. SPORT LIVE viser både herrernes og damernes singlefinale.


Ud over dækningen på SPORT LIVE vil der også blive vist udvalgte sportsgrene på DRs kanaler. Seerne kan således glæde sig til mange timers underholdende tv fra Herning.


Læs mere om DM-ugen på den officielle hjemmeside www.dif.dk/dm-ugen.


Samlet sendeplan for DM-ugen (med forbehold for ændringer):


ONSDAG D. 19. JUNI

Kl. 18.00 LIVE: Fodbold, pokalfinale: Brøndby - FC Nordsjælland (k) SPORT LIVE


FREDAG D. 21. JUNI

Kl. 15.45 LIVE: Cykling, enkeltstart (k) DR1

Kl. 16.30 LIVE: Billard, skomager: Indledende kampe SPORT LIVE

Kl. 17.00 LIVE: Længdespring (k) DR1

Kl. 17.30 LIVE: Cykling, enkeltstart (m) DR2

Kl. 20.00 LIVE: Længdespring (m) DR2


LØRDAG D. 22. JUNI

Kl. 12.15 LIVE: Kajak (m) DR1

Kl. 12.50 LIVE: Kajak (k) DR1

Kl. 13.20 LIVE: Boksning DR1

Kl. 13.50 LIVE: Kuglestød (m) DR1

Kl. 14.00 LIVE: Flag football: Semifinaler SPORT LIVE

Kl. 14.25 LIVE: Bueskydning, recurve DR2

Kl. 15.00 LIVE: Boksning DR2

Kl. 15.20 LIVE: 5km gadeløb (m+k) DR2

Kl. 16.00 LIVE: Funktionel fitness (k+m) DR2

Kl. 16.20 LIVE: Billard, skomager: Kvartfinaler, semifinaler og finale SPORT LIVE

Kl. 16.40 LIVE: Bueskydning, compound DR2

Kl. 17.15 LIVE: Boksning DR2

Kl. 17.35 LIVE: Tumbling DR2

Kl. 18.30 LIVE: Bordtennis DR2

Kl. 19.30 Flag football: Dannebrog Bowl (forskudt) SPORT LIVE

Kl. 19.30 LIVE: Dart (para/k/m) DRTV

Kl. 20.30 LIVE: Dart (para/k/m) DR2


SØNDAG D. 23. JUNI

Kl. 09.00 LIVE: Padel: Finaler SPORT LIVE

Kl. 12.00 LIVE: Karting: Rotax-finaler SPORT LIVE

Kl. 12.15 LIVE: Løbehjul DR1

Kl. 13.20 LIVE: Stangspring (k) DR1

Kl. 14.00 LIVE: Styrkeløft (k) DR1

Kl. 14.35 LIVE: 10 m luftskydning riffel (m) DR1

Kl. 15.00 LIVE: Tennis: Singlefinaler SPORT LIVE

Kl. 15.10 LIVE: Vægtløftning (k) DR1

Kl. 15.55 LIVE: 10 m luftskydning riffel (k) DR1

Kl. 16.30 LIVE: Stangspring (m) DR1

Kl. 16.55 LIVE: Styrkeløft (m) DR1

Kl. 17.30 LIVE: Beachvolley (m) DR1

Kl. 18.30 LIVE: Vægtløftning (m) DR2

Kl. 19.10 LIVE: Beachvolley (k) DR2


SPORT LIVE kan ses af næsten 700.000 husstande og distribueres af YouSee, Norlys, Waoo, Allente, Altibox og JFM Play samt Nanoq Media i Grønland og Televarpið på Færøerne.


Sidste år blev de nordiske mesterskaber afviklet i København. Foto: Brandon Van Haeren for Dansk Atletik.

SPORT LIVE producerer og sender direkte fra de nordiske mesterskaber i atletik, som finder sted d. 18. og 19. maj i Malmø. Omkring 90 danske atleter forventes at deltage i stævnet.


De nordiske mesterskaber i det nuværende format blev afviklet for første gang i 2023 og med Sparta Atletik & Løb i København som vært. I år går stafetten videre til svenskerne.


Har du ikke mulighed for at tage over Øresund og heppe på de danske atleter, kan du følge med hjemme fra sofaen. SPORT LIVE sender over ni timer direkte fra Malmø Stadion, og som det fremgår nedenfor, byder dagene på et spændende og afvekslende program.


Stævnet i Malmø er en oplagt mulighed for de bedste danske udøvere til at sikre sig vigtige verdensranglistepoint forud for bl.a. EM-kvalifikationen, og for den bredere danske elite er det en unik chance for at kæmpe i rødt og hvidt mod atleter fra de andre nordiske lande.


Ud over Danmark deltager Norge, Finland, Island og naturligvis værtsnationen Sverige.


Mesterskaberne er et såkaldt Bronze Label-stævne på World Touren - samme kategori som indendørsstævnet Aarhus Sprint'n'Jump, der blev sendt på SPORT LIVE tidligere på året.


Sidste år vandt de 100 danske atleter tilsammen 23 medaljer - heraf seks af guld. Denne gang er Danmark på "udebane" og stiller derfor med lidt færre deltagere, men det betyder ikke, at ambitionerne er mindre, fortæller Dansk Atletik Forbunds elitechef Mikkel Larsen:


"NM er et ekstremt vigtigt stævne for mange af vores eliteudøvere. Det er kickstarten på en sæson med både OL, EM og VM U20 i vente, så der er stort fokus på, hvordan vores bedste udøvere kommer i gang. Jeg forventer, at vores bedste indkasserer en god portion medaljer til Danmark. Og jeg glæder mig også til at følge dem, der ikke er helt så velbevandrede i rødt og hvidt - måske der er nogen, som overrasker positivt," siger Mikkel Larsen.


Danmark repræsenteres af atleter fra klubber over hele landet, og fokus vil især rette sig mod OL-sprinteren Kojo Musah, VM-finalisten i 400-meterløb Benjamin Lobo Vedel, VM-semifinalisten i 100-meterløb Simon Hansen, VM-finalisten i hammerkast Katrine Koch Jacobsen, EM-finalisten i stangspring Caroline Bonde Holm samt diskoskasteren Lisa Brix Pedersen og forhindringsløberen Juliane Hvid, som begge har deltaget ved VM.


Ved de nordiske mesterskaber dystes der i alle de klassiske discipliner, bl.a. løbedistancer fra 100 til 5.000 meter samt højdespring, længdespring, hammerkast, diskoskast, spydkast og stangspring. Seerne kan dermed glæde sig til to dage med masser af atletik i topklasse.


SPORT LIVE sender direkte fra stævnet i Malmø både lørdag og søndag.


Starttider for NM 2024 (med forbehold for ændringer):


LØRDAG D. 18. MAJ

15.00 Spydkast (k)

15.05 400-meterløb

15.35 Højdespring (m)

15.40 100-meterløb, heats (k)

15.45 Trespring (m)

16.00 100-meterløb, heats (m)

16.25 400-meter hækkeløb (k)

16.30 Diskoskast (k)

16.35 Kuglestød (m)

16.40 400-meter hækkeløb (m)

17.05 Stangspring (k)

17.10 100-meterløb, finaler

17.25 Længdespring (k)

18.05 Hammerkast (m)

19.00 1.500-meterløb (k)

19.20 3.000-meterløb

20.10 1.500-meterløb (m)


SØNDAG D. 19. MAJ

11.00 4x100-meterløb (k)

11.05 Hammerkast (k)

11.10 4x100-meterløb (m)

11.25 Stangspring (m)

11.30 800-meterløb (k)

11.35 Trespring (k)

11.45 110-meter hækkeløb, heats (m) 12.05 100-meter hækkeløb, heats (k)

12.25 200-meterløb (k)

12.30 Diskoskast (m)

12.35 200-meterløb (m)

12.40 Højdespring (k)

12.55 800-meterløb (m)

13.10 100-meter hækkeløb, finale (k)

13.25 110-meter hækkeløb, finale (m)

13.30 Længdespring (m)

13.50 5.000-meterløb (m)

13.55 Kuglestød (k)

14.05 Spydkast (m)

14.15 5.000-meterløb (k)

14.45 4x400-meterløb


Svensk Friidrott findes mere information om stævnet, deltagere, tidsplan mv.


SPORT LIVE kan ses af næsten 700.000 husstande og distribueres via YouSee, Norlys, Waoo, Allente, Altibox og JFM Play samt Nanoq Media i Grønland og Televarpið på Færøerne.

SPORT LIVE - TV-KANALEN FOR DANSK IDRÆT

bottom of page