top of page

SPORT LIVE sender direkte fra Nordens største mountainbikeløb - Cykelvasan


For første gang kan Nordens største mountainbikeløb følges på dansk tv. Arkivfoto: Vasaloppet / Nisse Schmidt.

Lørdag d. 12. august sender SPORT LIVE direkte fra det store mountainbikeløb Cykelvasan, hvor bl.a. Danmarks landsholdsryttere skal dyste mod landsholdene fra Sverige og Norge.


De fleste kender Vasaløbet - verdens ældste og et af de største cross-country skiløb med tusindvis af deltagere. Det traditionsrige løb afvikles hvert år fra Sälen til Mora i Sverige.


Men den smukke natur i Dalarna byder på mere end skiløb. Både vinter og sommer valfarter mennesker fra hele verden også til området for bl.a. at dyrke motionsløb - og for at cykle.


Cykelvasan blev etableret i 2009 og udviklede sig hurtigt til det største mountainbikeløb i Norden. Løbet strækker sig over 96 kilometer via den samme rute som Vasaløbet fra Sälen på grusveje, skovstier og marker til målområdet i Mora. Undervejs kommer rytterne forbi de velkendte checkpoints fra Vasaløbet, gennem nåleskove og forbi gårde og idylliske enge.


Ruten består af cirka 89 kilometer skov- og grusvej, mens de resterende syv kilometer køres på asfalteret underlag. Der er således tale om en krævende rute - selv for erfarne eliteryttere.


Siden den første udgave af Cykelvasan for 14 år siden har flere end 170.000 deltagere passeret målstregen på de forskellige distancer, der afvikles hen over weekenden.


Ud over eliteryttere og motionister fra over 30 lande, bl.a. Storbritannien, Tyskland, USA, Holland og Finland, deltager også herre- og kvindelandsholdene fra Sverige, Norge og Danmark i Cykelvasan 90, som dermed bliver en slags skandinavisk MTB-landskamp.


Fra Danmark deltager bl.a. tidligere U23-danmarksmester og elitesølvvinder Jonas Lindberg, regerende verdensmester i e-cykling Bjørn Andreassen og Klara Sofie Skovgård Hansen, som har repræsenteret Danmark ved både World Cup, VM og EM og vundet U19-DM to gange.


"Vi er rigtig glade for, at Cykelvasan nu også vises på en tv-kanal i Danmark med danske kommentatorer. Det betyder, at løbet bliver mere vedkommende og interessant for seerne herhjemme, som kan glæde sig til en formiddag med mountainbike på et højt niveau og i flotte omgivelser," siger Mads Bødker, MTB-landstræner hos Danmarks Cykle Union.


Sidste år blev Cykelvasan 90 fulgt af over en halv million seere på svenske SVT, og i år kan danske seere altså også følge med og heppe på de rød-hvide ryttere. SPORT LIVE sender nemlig hele løbet direkte lørdag d. 12. august med start kl. 7.25 og afslutning kl. 11.15.


Cykelvasan kommenteres på SPORT LIVE af Mads Knudsen og den tidligere landsholdsrytter Ann-Dorthe Lisbygd, som bl.a. har vundet verdensmesterskabet i mountainbike-orientering, fire danmarksmesterskaber i mountainbike på maratondistancen og Shimano MTB Ligaen.


SPORT LIVE kan ses af over 650.000 danske husstande og distribueres via YouSee, Waoo, Stofa, Norlys, Allente og en lang række kabelnet og lokale antenneforeninger. Kanalen er desuden inkluderet i digitale abonnementer på udgivelser i mediekoncernen JFM.


1,619 views0 comments

Comments


bottom of page