top of page

Dokumentaren Ride for your L1fe får dansk tv-premiere på SPORT LIVE


Dokumentarfilmen Ride for your L1fe følger cykelholdet Team Novo Nordisk gennem en hel sæson.

Som den første tv-kanal i Danmark viser SPORT LIVE dokumentaren Ride for your L1fe, der følger Team Novo Nordisk - verdens eneste cykelhold, hvor alle rytterne har type 1-diabetes.


At dyrke sport på højt niveau kræver hård træning og god fysik. Så hvad gør man, hvis man har en kronisk sygdom og gerne vil udleve drømmen om at blive professionel cykelrytter?


I 2012 blev cykelholdet Team Novo Nordisk grundlagt. Der er tale om verdens første og hidtil eneste professionelle cykelhold, som udelukkende består af type 1-diabetikere.


Holdet blev dannet for at vise, hvad det er muligt at udrette til trods for type 1-diabetes.


Cykelrytterne konkurrerer mod nogle af de bedste i verden, men er samtidig afhængige af daglige injektioner af insulin og regelmæssige målinger af deres blodsukker. Uden denne kontrol kan der opstå akutte komplikationer, som i værste fald kan være livstruende.


Dokumentarfilmen Ride for your L1fe følger Team Novo Nordisk bag kulisserne gennem hele 2021-sæsonen, hvor de slås for sportslige resultater, kører for en podieplads og kæmper for en følelse af normalitet. Med fuld adgang til ryttere, mekanikere, ernæringseksperter og læger følger vi cykelholdet gennem deres kampe, knuste drømme og blødende styrt.


Bag Ride for your L1fe står den danske instruktør og forfatter Peter Alsted, som har vundet priser for en række dokumentarer ved internationale festivaler i bl.a. Portugal og Canada.


"Det har været en helt unik oplevelse for mig at følge Team Novo Nordisk bag kulisserne gennem en hel sæson, så det er en stor glæde, at endnu flere danskere snart kan se Ride for your L1fe - filmen om verdens eneste cykelhold, hvor alle ryttere har type 1-diabetes. Håbet er, at den vil blive ved at inspirere og fortsat være med til at sprede budskabet om type 1-diabetes. Med den danske tv-premiere er muligheden lige om hjørnet," siger Peter Alsted.


Dokumentaren havde verdenspremiere sidste år på CPH:DOX og er blevet vist på flere filmfestivaler rundt om i verden, og i marts og april kan den opleves på SPORT LIVE.


Ride for your L1fe vises første gang onsdag d. 1. marts kl. 18.05.


SPORT LIVE kan fra d. 1. april ses af over 650.000 danske husstande og distribueres via YouSee, Waoo, Stofa, Norlys, Allente og en lang række antenneforeninger. Kanalen er desuden inkluderet i digitale abonnementer på udgivelser i mediekoncernen JFM.


584 views0 comments

Comments


bottom of page