top of page

Bordtennis: Verdensstjerner mødes til OL-opvarmning på SPORT LIVESPORT LIVE sender direkte fra Royal Stage i Hillerød onsdag den 14. juli, når bordtennisprofiler fra Danmark og tre andre lande varmer op til OL i Tokyo. OL i bordtennis begynder den 24. juli, og nedtællingen er i fuld gang. Det bliver den største bordtennisbegivenhed i fem år, og som et led i forberedelserne inviterer Hillerød GI Bordtennis til opvarmningsturneringen Ready for Tokyo onsdag den 14. juli.

I denne endagsturnering deltager seks spillere, hvoraf de fire skal til Japan og forsøge at vinde medaljer. Fra Danmark deltager den tidligere europamester Jonathan Groth, som er nummer 31 på verdensranglisten. Han var med ved OL i 2016, hvor han desværre blev slået ud af den senere vinder Ma Long. Jonathan Groth er Danmarks store medaljehåb ved sommerens OL i bordtennis i Tokyo.


Fra USA deltager Kanak Jha, som er nummer 30 på verdensranglisten. Den 21-årige amerikaner er en af sit lands største profiler, og han deltager i OL for anden gang.

Grækenland byder ind med en af verdens bedste defensive spillere, Panagiotis Gionis, som deltager i OL for femte gang i træk. Han er således en særdeles rutineret bordtennisspiller, som også leverer god underholdning til publikum.


Den fjerde OL-deltager er Ibrahima Diaw, som bor og træner i Danmark med sin danske kæreste. Han er til daglig træner i Hillerød, men ved sit første OL i Tokyo skal han repræsentere Senegal. Ibrahima Diaw er en af de største bordtennisstjerner på det afrikanske kontinent, så der bliver heppet på ham i både Danmark og Dakar.


Ud over de fire OL-håb deltager også Tobias Rasmussen, som ikke nåede gennem nåleøjet i år, men som har vundet både de danske junior- og seniormesterskaber.


Fra Frankrig kommer Antoine Hachard, som bor og træner i Danmark. Han er en af Frankrigs største bordtennisprofiler og vandt sølv ved det franske mesterskab i 2019.


Direkte tv-dækning af alle kampe


I turneringen spilles der bedst af fem sæt på et bord. De to øverst seedede træder ind i semifinalen, mens de øvrige fire spiller kvartfinaler. Der er kampstart hver time fra kl. 14 og finalestart kl. 18. Alle kampene kan følges direkte på SPORT LIVE.


Det er Hillerød GI Bordtennis, der i samarbejde med Bordtennis Danmark står som arrangør af Ready for Tokyo, og i klubben glæder man sig over, at begivenheden når ud til over 250.000 husstande.


”Vi har tidligere lavet samme setup som optakt til OL i Rio og VM i Budapest. Der er altid rigtig god stemning, når tilskuerne får lov til at være tæt på verdensstjernerne. Trods Corona forsøger vi at give mulighed for god tilskueropbakning. For dem, som er mere trygge ved at følge med hjemmefra, viser SPORT LIVE kampene direkte, og det er vi rigtig glade for,” siger Thomas Hjermind Jensen, formand for Hillerød GI.


Bordtennislandstræner Linus Mernsten tilføjer:


”Vi forsøger med denne turnering at få lidt OL-atmosfære og kamptræning, inden spillerne tager til Tokyo. Det er et godt afbræk efter mange timer i træningslokalet, og kampene spilles på det officielle OL-bord og med den officielle OL-bold. Alle spillerne går efter at vinde, og vi håber, at så mange tilskuere som muligt vil være med til at sende Jonathan Groth og de tre andre OL-deltagere godt afsted.”


”Vi glæder os til at sende mere bordtennis til vores seere. Bordtennis er en sport med høj intensitet og underholdningsværdi, og jeg synes det er flot arbejde, at Hillerød har fået stablet sådan en stærk turnering på benene kort før OL,” siger direktør Flemming Kjellerup fra F3 Media Group, som står bag SPORT LIVE.

622 views0 comments

Comentarios


bottom of page