top of page

Tv-aftale på plads: Thorslunds historiske VM-kamp vises direkte på SPORT LIVE


VM-braget mellem Thorslund og Luna vises direkte på SPORT LIVE. Foto: TK Promotion / Angel Muñoz.

Der er ikke mindre end to VM-bælter på spil, når ubesejrede Dina Thorslund går i ringen i Holstebro d. 1. september mod den forsvarende WBC-verdensmester Yuliahn Luna Avila.


Der bliver tale om den største professionelle kamp i Danmark til dato, når verdens to bedste kvindelige boksere i bantamvægt kæmper om VM-titler fra to store forbund på samme tid.


Ud over Dina Thorslunds eget VM-bælte fra forbundet WBO er Yuliahn Lunas VM-bælte fra forbundet WBC nemlig også på spil, når de to boksere står ansigt til ansigt i Holstebro.


Det er aldrig tidligere sket, at en dansk bokser på hjemmebane har fået mulighed for at samle bælterne i de to største forbund.


Thorslund og Luna er nummer et og to på boksemagasinet The Rings rangliste over verdens bedste kvindelige boksere i bantamvægt. Vinderen får derfor også magasinets æresbælte.


Det er ligeledes første gang, at der bokses om denne prestigefyldte titel i Danmark.


Dina Thorslund blev verdensmester i bantamvægt i juni 2021 efter en sejr over mexicanske Jasseth Noriega. Siden da har Thorslund forsvaret titlen tre gange - senest i februar, da hun besejrede argentinske Débora Anahi López i en kamp, der også blev vist på SPORT LIVE.


Fra 2018-21 var Dina Thorslund også WBO-verdensmester i superbantamvægt, og dermed er hun den første danske kvindelige bokser til at vinde verdensmesterskaber i to vægtklasser.


Mexicanske Yuliahn Luna er - ligesom Dina Thorslund - 29 år gammel, har vundet 25 af sine 29 professionelle kampe, heraf fire på knockout, og har aldrig selv lidt et knockout-nederlag.


"Der er ingen tvivl om, at Luna er en stærk modstander. Det bliver en ekstremt hård kamp, hvor de små marginaler kommer til at blive afgørende. Jeg glæder mig til at skrive dansk boksehistorie og er fuldt fokuseret på at vinde. Og så håber jeg på solid opbakning fra mit trofaste publikum i Holstebro og fra seerne hjemme foran tv'et," siger Dina Thorslund.


Den tredobbelte titelkamp bokses i forbindelse med TK Fight Night i Gråkjær Arena, hvor seerne også kan møde den nykårede danske WBO Europe-mester Jacob Bank. Derudover vil bl.a. Payman Akbari, Mikkel Gribsholt og Nesar Kunduzi være at finde på programmet.


TK Fight Night sendes direkte fredag d. 1. september fra kl. 18.45 på SPORT LIVE og kommenteres af Claus Elgaard og den tidligere professionelle bokser Oliver Møllenberg.


SPORT LIVE kan ses af over 650.000 danske husstande og distribueres via YouSee, Waoo, Stofa, Norlys, Allente og en lang række kabelnet og lokale antenneforeninger. Kanalen er desuden inkluderet i digitale abonnementer på udgivelser i mediekoncernen JFM.


4,171 views0 comments

Comments


bottom of page