top of page

SPORT LIVE sikrer sig rettighederne til spansk topfodbold fra Copa del Rey


Den spanske pokalturnering Copa del Rey kan fra december følges direkte på SPORT LIVE. Video: RFEF.


Endnu flere produktioner fra dansk idræt og mere internationalt indhold skal være med til at styrke programfladen på SPORT LIVE, som netop har sikret sig rettighederne til den spanske pokalturnering Copa del Rey med storklubber som Real Madrid, Villarreal og FC Barcelona.


Tv-kanalen SPORT LIVE vil i den kommende tid skrue markant op for mængden af danske sportsproduktioner fra bl.a. basketball, ishockey, tennis, padel, cykling og meget mere.

Derudover vil sendefladen blive styrket med internationale begivenheder og turneringer af interesse for danske sportsseere. SPORT LIVE viser i øjeblikket europæisk basketball med de danske klubber Bakken Bears i FIBA Europe Cup og Svendborg Rabbits i European North Basketball League. Og fra december udvides paletten altså med spansk pokalfodbold.


SPORT LIVE har sikret sig retten til at live-sende 33 kampe pr. sæson fra den traditionsrige pokalturnering Copa del Rey samt den spanske Super Cup, hvor vinderne og to'erne fra La Liga og Copa del Rey mødes. Rettighedsaftalen gælder frem til sommeren 2025.


Spansk klubfodbold har i mange år været populært i Danmark - ikke mindst på grund af en perlerække af store danske profiler. Stjerner som Michael Laudrup, Christian Poulsen, Daniel Wass, Simon Kjær, Allan Simonsen og Frank Arnesen behøver ikke nærmere præsentation.


Også i denne sæson er der danskere med i Copa del Rey, bl.a. Filip Jörgensen (Villarreal) og landsholdsprofilerne Martin Braithwaite (Espanyol) samt Andreas Christensen, som sidste år skiftede fra Chelsea til FC Barcelona med en frikøbsklausul på næsten fire mia. kroner.


Flemming Kjellerup, direktør i F3 Media Group, der står bag SPORT LIVE, udtaler:


"Vi kommer til at skrue op for antallet af danske produktioner i det nye år, men vi vil også tage flere internationale begivenheder ind på sendefladen. Det sker for at sikre et så bredt og attraktivt programudbud som muligt, og første store skridt på vejen er altså den spanske pokalturnering. Spansk fodbold har en solid fanskare i Danmark, og vi glæder os til at vise både Super Cuppen og de mest interessante kampe fra Copa del Rey på SPORT LIVE."


En af verdens mest prestigefyldte fodboldpokaler


Med 120 år bag sig er Copa del Rey den ældste nationale fodboldturnering i Spanien. Den er samtidig en af de mest prestigefyldte pokaltitler i verden, og vinderne er automatisk sikret en plads i den efterfølgende sæsons Europa League. Forsvarende mestre i Copa del Rey er Real Madrid, som tidligere på året vandt turneringen for 20. gang i klubbens historie.


SPORT LIVE sender de første kampe i december, når anden spillerunde går i gang. Her skal 56 klubber kæmpe om at gå videre til 1/16-finalerne i januar. Senere på måneden går det løs med 1/8- og kvartfinalerne, og der spilles semifinaler over to omgange d. 7. og 28. februar.


Finalen afvikles lørdag d. 6. april på Estadio de La Cartuja i den sydspanske by Sevilla.


Tv-kampe på SPORT LIVE i 2. spillerunde:


TIRSDAG D. 5. DECEMBER

Kl. 21.00 LIVE: Arosa - Valencia


ONSDAG D. 6. DECEMBER

Kl. 21.00 LIVE: Atlético Astorga - Sevilla


TORSDAG D. 7. DECEMBER

Kl. 21.00 LIVE: Orihuela - Girona


SPORT LIVE kan ses af over 650.000 danske husstande og distribueres via YouSee, Norlys, Waoo, Allente, Altibox og en lang række kabelnet og lokale antenneforeninger. Kanalen er desuden inkluderet i digitale abonnementer på udgivelser i mediekoncernen JFM.


5,845 views0 comments

Comments


bottom of page