top of page

Mudder og medaljer - oplev Danmarks vildeste vintersport på SPORT LIVENogle af landets bedste ryttere kæmper om hæder, ære og medaljer, når den 53. udgave af DM i cyklecross køres på og omkring Aarhus Cyklebane i weekenden den 8. og 9. januar.


Danmarksmesterskaberne arrangeres for andet år i træk af Cykle Klubben Aarhus, som også står bag det festlige og efterhånden traditionsrige cyklecrossløb Grote Prijs CK Aarhus.


Grundet coronarestriktioner er der ligesom sidste år ikke adgang for tilskuere ved selve banen, men tilskuere må dog gerne opholde sig udenfor hegnet på de offentlige arealer.


Man kan også vælge at følge med i søndagens eliteløb hjemme på tv. SPORT LIVE sender nemlig kvindernes eliteløb direkte fra kl. 12.15 og derefter mændenes eliteløb med start omkring kl. 13.45 og frem til kl. 15.00, når de sidste præmier er blevet overrakt.


Rytterne skal ud på en 2,7 kilometer lang rute med varierende underlag bestående af grus, græs, sand, beton og asfalt - tilsat en god portion pløre, mudder og måske endda også sne eller sjap. Det bliver således en cykeloplevelse ud over det sædvanlige.


Benhård kamp om medaljerne


Blandt årets deltagere i mændenes eliteklasse er den forsvarende danske mester Sebastian Fini, som har vundet DM-titlen hvert år siden 2018. Den tidligere U23-danmarksmester har også flere gange hentet guld hjem ved DM i mountainbike.


Fini skal dog ikke regne med en femte DM-sejr uden kamp. Feltet består nemlig også af en flok unge sultne løver, heriblandt sidste års vinder i U23-klassen Oliver Vedersø, Karl-Erik Rosendahl, som har vundet flere afdelinger af den nationale Cross Cup, og ikke mindst årets hidtil stærkeste rytter, Gustav Frederik Dahl, der fører Cross Cuppen foran Rosendahl.


Hos kvinderne skal sidste års vinder, Caroline Bohé, som også er danmarksmester i mountainbike, forsøge at gentage succesen. Hun udfordres af blandt andre sidste års sølvvinder Sofie Heby Pedersen samt Julie Lillelund, der ses som en stærk outsider.


Der er tilmeldt over 25 ryttere til eliteløbene, så der bliver hård kamp om medaljerne, forudser den tidligere firedobbelte danmarksmester Joachim Parbo, som er medlem af bestyrelsen i Cykle Klubben Aarhus og hovedarrangør af DM.


"Vi glæder os til en festlig weekend med nogle af landets bedste ryttere. Cyklecross er fuld af drama fra start til slut, og der er altid overraskelser undervejs. Pulsen er høj, underlaget er utilregneligt og vejret kan være barskt. Jeg har selv kørt mange internationale løb, og det går sjældent helt efter planen. Det er både udfordrende for rytterne og underholdende for publikum. Jeg kan garantere, at der bliver noget at se frem til for både tilskuerne omkring banen og dem, der vælger at følge eliteløbene derhjemme på tv," siger Joachim Parbo.


DM i cyklecross kommenteres af Jørn Husum, som selv skal en tur i sadlen under lørdagens motionsmesterskab Danish Open. Han kender derfor DM-ruten særdeles godt, når det går løs med eliteløbene på SPORT LIVE søndag eftermiddag. Ved mikrofonen sidder også den tidligere VM-rytter Thomas Nørup, som har beskæftiget sig med sporten i over 30 år og blandt andet er ansvarlig for Danish Cross Academy under Danmarks Cykle Union.


Klik her for seneste nyheder og opdateringer om DM i cyklecross 2022.

3,336 views0 comments

Comments


bottom of page