top of page

Kørestolsrugby: Tv-debut for Qufora Egmont Open på SPORT LIVEDen 1. til 3. april afholdes den internationale kørestolsrugbyturnering Qufora Egmont Open på Egmont Højskolen i Hou, og for første gang bliver der tv-dækning af stævnet. SPORT LIVE sender fra finaledagen, som dermed vil nå ud til over en halv million danske hjem.


Qufora Egmont Open 2022 er en invitationsturnering med 12 europæiske hold, og den er således en af de største kørestolsrugbyturneringer i verden. Størstedelen af Europa deltager, herunder hold og spillere fra Norge, Sverige, Finland, England, Polen, Schweiz, Frankrig, Italien og Tyskland. Deltagerne er en blanding af både klub- og landshold, eftersom der spilles på tre forskellige niveauer - rækkerne A, B og C.


Egmont Open blev afholdt første gang i 2014 med seks hold fra Danmark, Sverige, Norge og Tyskland. Siden er turneringen blevet spillet i alt tre gange. I 2018 var størrelsen og ambitionsniveauet steget til to rækker og 12 hold, og flere personer i rugbymiljøet og fra forskellige danske klubber deltog i planlægningen. Turneringen fik også flere sponsorer og nye samarbejdspartnere, og det resulterede bl.a. i navneskiftet til Qufora Egmont Open.


På grund af corona måtte turneringen aflyses i 2020 og 2021. Nu glæder man sig til igen at kunne samle nogle af Europas bedste spillere på dansk jord til tre spændende dage med kørestolsrugby på højt internationalt niveau - og altså for første gang med tv-dækning.


Det bliver i det hele taget et stort år for dansk kørestolsrugby. Danmark er nemlig også vært for VM - Wheelchair Rugby World Championship - som spilles d. 10. til 16. oktober i Vejle.


En af initiativtagerne til Qufora Egmont Open er Torben Hahn Nygaard, som er tidligere landstræner, landsholdsspiller og medstifter af kørestolsbasketballklubben Horsens Rolling Bandits. Han glæder sig over, at der for første gang kommer tv-dækning af turneringen:


- SPORT LIVE er på en fantastisk mission med at skabe øget interesse for de lidt mindre idrætsgrene, og vi er meget taknemmelige for, at så mange danskere nu får chancen for at se en anderledes sport med garanti for masser mål, hårde tacklinger og topunderholdning. Det er en fascinerende sport, hvor der både er mænd og kvinder på samme hold, og hvor alle spillerne har et fysisk handicap. Jeg håber, seerne vil sætte sig til rette i sofaen og lade sig rive med af verdens måske fedeste sport, siger Torben Hahn Nygaard, Event Director.


Flemming Kjellerup, direktør i F3 Media Group, der står bag SPORT LIVE, tilføjer:


- Det er imponerende, at vi her i Danmark kan løfte så store internationale turneringer, og det vil vi gerne være en del af. Kørestolsrugby er utrolig godt tv, og seerne kan glæde sig til at opleve nogle af Europas allerbedste spillere i Qufora Egmont Open på SPORT LIVE.


Over 500.000 husstande kan se SPORT LIVE, som er tilgængelig hos YouSee, YouTv, Allente, Waoo, Stofa, Norlys og nogle af landets største antenneforeninger. Fra d. 1. marts vil kanalen også være inkluderet i digitale abonnementer på 15 dagblade under Jysk Fynske Medier.


SPORT LIVE sender fra finalestævnet i Hou søndag d. 3. april.


Læs mere om Qufora Egmont Open på egmontopen.dk

687 views0 comments

Comments


bottom of page